top of page

Mai multe informații despre serviciile oferite de Reflect

Actualizată în: 5 sept. 2021

Ne propunem ca serviciile oferite de Reflect Therapy să întâlnească într-o măsură cât mai mare nevoile tale terapeutice actuale. Așadar, am dori să-ți prezentăm ce servicii oferim, pentru a te ajuta în a alege ce serviciul care este potrivit cu nevoile tale și tipul de dificultate cu care te confrunți.



EVALUAREA PSIHOLOGICĂ


Evaluarea psihologică reprezintă procesul de identificare a factorilor psihologici relevanți pentru a descrie și explica în termeni concreți, problema de sănătate mentală cu care te confrunți. Cu toate acestea, evaluarea psihologică poate ieși din sfera patologicului și să se concentreze pe aspecte generale legate de psihicul tău, cum ar abilitățile cognitive (de ex.,inteligența) sau trăsăturile de personalitate. Aceast serviciu presupune utilizarea unor tehnici diverse precum interviuri clinice, testarea psihologică sau aplicarea unor instrumente validate științific. În urma unei evaluări, îți vom emite un raport sau un aviz psihologic, în funcție de solicitările primite.



PSIHOTERAPIA INDIVIDUALĂ


Psihoterapia este un proces complex și continuu care îți poate oferi resursele necesare de a redeveni stăpânul propriei vieți și de a-ți depăși propriile limitări sau obstacole de ordin cognitiv, emoțional sau comportamental. Prin colaborarea constantă cu psihoterapeutul, ești susținut și ghidat să îți identifici problemele, să ți le explici și să găsești soluții benefice pentru rezolvarea acestora, pe care ulterior, să fii capabil să le aplici și în viața reală. Cu toate acestea, psihoterapia nu este doar despre partea goală a paharului; ea este și o “unealtă” excelentă pentru identificarea și valorificare punctelor forte și a resurselor personale, despre o viață trăită cu sens și despre cunoașterea în profunzime a propriului sine. Psihoterapeutul este o călăuză experimentată în tot acest proces, asigurând un mediu sigur bazat pe acceptare necondiționată, empatie și încurajare.


Specificul psihoterapiei cognitiv-comportamentale constă în diminuarea emoțiilor nesănătoase/ schimbarea comportamentelor problematice prin intermediul identificării și modificării gândurilor dezadaptative care stau la baza lor.


În linii mari, este recomandată psihoterapia atunci când cel puțin unul dintre următorii 3 piloni este profund afectat și nu mai funcționează în mod corespunzător:

Relațiile cu persoanele apropiate

Performanța/Rezultatele la locul de muncă sau în cadrul domeniului de activitate

Calitatea vieții în general



PSIHOTERAPIE DE CUPLU


Având la bază principiile cognitiv-comportamentale, terapia de cuplu poate fi aplicată pentru un spectru larg al obiectivelor celor doi parteneri. În plus, față de reducerea nivelul de insatisfacție cu relația și față de gestionarea conflictelor sau a traumelor (precum infidelitatea sau abuzul emoțional/fizic), terapia de cuplu te poate ajuta să previi problemele de relaționare și să îmbunătățești funcționarea cuplului. În cadrul ședințelor, terapeutul colaborează cu cei doi parteneri pentru a-i ajuta să descopere modalități sănătoase de construire a intimității și să dezvolte abilități prin care să mențină apropierea pe termen lung.



CONSILIEREA PSIHOLOGICĂ


Consilierea psihologică este, din multe privințe, similară cu psihoterapia individuală, însă ea este mai degrabă specializată în creșterea stării de bine și în optimizarea domeniilor de viață care au anumite deficite. Dacă la cei 3 piloni ai funcționalității, regăsiți mai sus la partea de psihoterapie, ai răspuns cu “Este în regulă, dar mai poate fi îmbunătățit”, atunci consilierea psihologică poate fi ceea ce cauți. Mai mult, prin intermediul consilierii poți preveni apariția anumitor probleme emoționale, cognitive și comportamentale, dezvoltând un mod sănătos de gândire și acțiune care să îți ofere reziliență în viitor.



COACHING COGNITIV-COMPORTAMENTAL


Coachingul este un proces de dezvoltare prin descoperirea resurselor, înlăturarea obstacolelor și atingerea obiectivelor. Coachingul, la fel ca și consilierea psihologică, se axează pe optimizare și dezvoltare personală, însă o face într-un mod foarte punctat și direct pe probleme cât mai specifice. Pe baza unei relații de încredere, suport și colaborare, implementezi planuri de acțiune, ce au ca scop general creșterea satisfacției cu viața. În procesul de coaching se poate lucra pe diverse obiective și arii ale vieții, precum: relații, stil de viață, carieră, echilibru viață personală - viață profesională.


Dacă nu știi exact ce ți s-ar potrivi, te putem ajuta în acest sens la o primă ședință sau prin intermediul formularului de contact. Îți așteptăm cu interes întrebările!




Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page